FAQ

FAQ- Veel gestelde vragen

 

Doet acupunctuur pijn?

Bij de Japanse stijl van acupunctuur is een behandeling niet pijnlijk. Er wordt met hele dunne naalden gewerkt en die gaan nauwelijks door de huid. Het gebruik van de geleidebuisjes maakt het inbrengen nog comfortabeler.

Het naaldgebruik bij Toyohari is dan in vergelijking helemaal pijnloos. De naalden worden op de huid gemanipuleerd. Het voelt zeer ontspannend.

Zijn de naalden steriel?

Het zijn steriele wegwerpnaalden die na het gebruik via een apotheek worden vernietigd. Deze naalden voldoen aan de strengste wettelijke hygiëne normen. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van uw algehele conditie en aard van de klachten waar u mee komt. Chronische aandoeningen die jaren lang bestaan hebben meer behandelingen nodig dan acute, kort bestand klachten.

Na zes behandelingen vindt een evaluatie plaats om te zien of het effect voldoet aan de verwachtingen van u en van de arts-acupuncturist.

Arts-acupuncturist?

In Nederland praktiseren veel acupuncturisten. Alleen leden van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) zijn Westerse gediplomeerde artsen of tandartsen, die zich in acupunctuur hebben gespecialiseerd. Een arts-acupuncturist kan gebruik maken van zijn kennis in zowel Westerse als Oosterse geneeskunde om de behandelingen zo optimaal mogelijk te bevorderen.

U kunt de arts-acupuncturisten in Nederland vinden via de website van de NAAV

Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) www.acupunctuur.com. Zoek bij "Artsen" en kies de gewenste provincie .

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De vergoeding is op basis van uw aanvullend pakket. U betaalt per maand extra premie hiervoor

Wat is anamnese?

Een anamnese is een gesprek waarin de therapeute u een aantal vragen stelt om inzicht te verkrijgen in het ziektebeeld.